4–6 yaş grubunun diş tedavilerine uyumunun sağlanması faaliyeti
28 Aralık 2017

anaokulu.jpganaokulu2.jpg

6 yaş ve sonrası süt dişlerinin tamamlandığı ve daimi dişlerin sürmeye başladığı dönemdir. Süt dişlerinde başlayan ve var olan çürükler, ilk sürmeye başlayan daimi dişleri de hızla etkileyebilmektedir. Dolayışıyla çocukların bu yaştan itibaren kendilerine uygulanacak diş tedavilerine uyumlarının oluşturulmuş olması önem arz etmektedir. Bu dönem aynı zamanda fırçalama alışkanlığın kazandırılacağı dönem olarak ta tanımlanabilir.

Adıyaman ağız diş sağlığı merkezi olarak;

Her yıl eğitim öğretim döneminde ilimiz merkezinde bulunan anaokullarının taleplerine istinaden, belirlenen periyodlar doğrultusunda merkezimize gelen anaokulu öğrencilerine; sağlıklı beslenme, diş fırçalama ağız ve diş bakımının önemi ifade edilerek. Belirli aralıklarla diş hekimi kontrollerinin gerekliliği, anlat göster tekniğine uygun olarak hazırlanmış eğitim kartlarıyla, fantom çene ve diş fırçası yardımıyla eğitim verilmektedir. Öğrencilerle birlikte pedodonti poliklinikleri de ziyaret edilerek gönüllü bir öğrencinin diş muayenesi yapıldıktan sonra, diş tedavisinde kullanılan cihaz ve malzemelerin tanıtımı yapılmaktadır.

Bu hedef kitleye uygulanacak eğitim programıyla; Çocuk yaşta ağız ve diş sağlığı konularında oluşabilecek sorunların belirli aralıklarla diş hekimi kontrolü yaptırılarak erken tanı ve tedavisinin sağlanması, fırçalama alışkanlığının kazandırılması, çocukların beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, diş hekimi korkusunun önüne geçilmesi ayrıca pedodonti polikliniklerinde tedaviye ikna oranındaki artışı sağlamak gibi amaçlar hedeflenmektedir.