ENGELLİ HASTALARA 'GENEL ANESTEZİ VE SEDASYON İLE DİŞ TEDAVİSİ İMKANI
26 Mart 2018

engelhaber.jpg

Adıyaman'da bugüne kadar engelli hastalara Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi ameliyethanesinde merkezimiz diş hekimi tarafından genel anestezi altında sadece diş çekimi yapılırken; imkanlarımızın gelişmesi ile beraber mümkün olan tedavi işlemleride yapılmaya başlanmıştır.

Daha önce il dışına sevk edilen hastaların karşılaştıkları bir çok sıkıntının önüne geçmek isteyen merkezimiz yönetiminin çabaları sonrası gerekli imkanlar oluşturulup, engelli hastalarımıza diş tedavilerini Adıyaman ilimizde yaptırabilmelerine olanak sağlamıştır.

İlk muayenesi Diş Hekimi Muhammed BOZDOĞAN tarafından yapılan hastalar gerekli tahlillerin yapılması için Adıyaman Eğiim ve Araştırma Hastanesine yönlendirildikten sonra tüm branşlardan 'genel anestezi altında tedavi görebilir.' raporuyla merkezimizden ameliyathane için randevu almaktadır.

Diş Hekimi tarafından ameliyathane ve operasyon esnasında dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirilen hasta yakınları hastane hemşireleri tarafından karşılanmakta ve hazırlıkları yapılmaktadır. Genel anestezi / Sedasyon altında normal koşullardatedaviye izin vermeyen, bulantı refleksi olan  ve ağzını açamayan engelli hatalarımız , hiçbir şey hissetmeden tedavilerini yaptırmaktadır.

Sadece çekim tedavileriyle yetinilmeyip diğer diş tedavilerine de olanak sağlanması hastalarımızın kurtarılabilecek durumdaki dişlerini daha uzun yıllar kullanabilmelerini sağlamış olup hem fiziki, hem de psikolojik sağlıklarına büyük katkıda bulunmuştur.

Hizmet kapsamındaki tedavilerimiz;

- Ağız hijyenini tam olarak sağlayamayan hastalarımızın dişlerinin aralarında ve dişlerinin üzerinde biriken diş taşlarının temizliği,

- Derin olmayan ve ilerleme ihtimali olan çürüklere dolgu ile restorasyon tedavisi,
                - Dişlerin sinirlerine ( pulpaya ) ulaşmış, derin çürüklü dişler için kök-kanal tedavisi,
                - Kurtarılamayacak kadar çürümüş , aşırı harabiyete uğramış ve sallanan dişlere cerrahi çekimler.
                - Çekim tedavisi sonrası eksik kalmış bölgelere çiğneme fonksiyonunu sağlayacak porselen kron yapımı.